Держава має підтримати виробників національних фільмів та книговидавництво, - Микола Княжицький (відео)
понеділок, 19 грудня 2016, 14:32

Держава має подовжити податкову пільгу для виробників, демонстраторів та розповсюджувачів національних фільмів.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, представник фракції «Народний фронт» Микола Княжицький під час Погоджувальної ради.

Так, він звернувся з відповідним проханням до голови Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної: «Ви сьогодні будете працювати над змінами до Податкового кодексу. Просив би продовжити податкову пільгу, яка була до 1 січня 2017 року, до 1 січня 2018 року».

При цьому народний депутат подякував за включення до основного тексту Податкового кодексу пільги для книговидавців.

Представник фракції «Народний фронт» також наголосив, що профільний комітет готовий оперативно розглянути пропозиції Президента до закону №3081-д про державну підтримку кінематографії, які вже зі всіма узгоджені.

Як наголосив Микола Княжицький, у разі неухвалення цього закону є «небезпека впровадження на початку наступного року санкцій за порушення авторського права».

Крім того, за його словами, у проекті Державного бюджету на наступний рік необхідно передбачити кошти для Інституту книги, а саме - для оплати перекладів, а також для поповнення фондів публічних бібліотек.  


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua