Держава має профінансувати створення незалежного суспільного мовника у повному обсязі, - Вікторія Сюмар
вівторок, 6 грудня 2016, 17:46

Створення незалежного суспільного мовника, який буде контролюватися незалежною радою,   є надзвичайно важливим завданням та питанням честі для країни, тому має бути профінансоване державою у повному обсязі.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар під час круглого столу за участі представників посольств іноземних країн, який був присвячений процесу створення суспільного мовлення в Україні.

«Ви знаєте, що сьогодні в Україні відбувається політичний скандал, пов’язаний із звинуваченнями у політичній корупції. Ми маємо чесно про це говорити. Мова там йде про купівлю засобів масової інформації політиками. І ні для кого не секрет, що це, на жаль, вже стає дуже поганою практикою: те, що засоби масової інформації продаються, а політичні сили продовжують їх купувати», - заявила народний депутат.

«І за цих умов незалежний мовник, який би контролювався незалежною радою, яка кожну таку історію могла би робити публічною, він є надзвичайно важливим. І сьогодні, я думаю, це ще є питанням честі для країни», - наголосила Вікторія Сюмар.

На думку голови профільного комітету, держава має профінансувати створення суспільного мовника у повному обсязі й, відповідно, передбачити з цією метою відповідні видатки у Державному бюджеті на 2017 рік.

Вона зазначила, що наразі триває промо-кампанія суспільного мовника під гаслом «надихає і запалює», проте, якщо не передбачити гідний рівень заробітних плат для працівників суспільного мовника, то це «аж ніяк не буде надихати та запалювати».

«На зарплату 3 тисячі гривень  - чи скільки там отримує ведуча новин на НТКУ, а журналіст отримує, напевно, ще менше - дуже складно і надихати, і запалювати. Тому, звісно, без фінансування нічого не вирішиться», - підкреслила народний депутат.

За інформацією експертів, присутніх на заході, статут суспільного мовника може бути затверджений вже у січні 2017 року.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua