Держава повинна постійно інвестувати в науку і освіту, - Тарас Кремінь (відео)
четвер, 22 грудня 2016, 15:09

Держава повинна постійно інвестувати в потенціал наукових шкіл та науковців, а також надавати належну підтримку усім педагогічним працівникам.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки, представник фракції "Народний фронт" Тарас Кремінь, коментуючи ухвалену постанову про присудження щорічної Премії Верховної Ради педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

Він зазначив перед голосуванням, що фракція "Народний фронт", безперечно, підтримає цю постанову, однак, наголосив, що державну підтримку педагогічних працівників треба постійно збільшувати та розширювати.

"Незважаючи на те, що успішно прийнято і Бюджетний кодекс, і Державний бюджет на 2017 рік, разом з тим збільшено зарплати педагогічним працівникам, переглянуті тарифні ставки; ми прекрасно розуміємо, що таких премій не достатньо", - наголосив він.

На його думку, українська влада повинна "подивитися абсолютно по-іншому на фінансування галузі освіти та української науки".

"Ми повинні інвестувати в те, що буде приносити нам величезну користь, маючи потенціал в наукових школах, маючи імена славетних академіків, яких, напевно, немає в світі, - але вони потребують належної підтримки", - заявив Тарас Кремінь.

Більше того, народний депутат закликав органи місцевої влади, які мають додаткові кошти, переглянути свої фінансові можливості та допомогти місцевим освітянам. 

"Я вважаю, що освіта – це завдання №1, якщо ми хочемо миру, якщо ми хочемо побудувати справжню потужну європейську країну", - наголосив Тарас Кремінь.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua