Держбюджет-2017 має підтримати дрібних і середніх сільгоспвиробників, - Ігор Бриченко
середа, 5 жовтня 2016, 15:34

У проекті Державного бюджету на 2017 рік варто враховувати підтримку дрібного та середнього сільгоспвиробника.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Бриченко під час засідання парламентського Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

Він зазначив, що Урядом Арсенія Яценюка було проведено підготовку до створення нових програм щодо сприяння розвитку фермерських господарств, а з урахуванням бюджету-2017 є можливість ці програми запровадити.

"Уряд Арсенія Яценюка підготував гарний старт для впровадження державних аграрних програм, розуміючи, що на той час необхідно було зосередиться на процесі відновлення економіки та обороноздатності країни. Але в цьому році, коли з’явилися така змога і є можливість їх підтримати, дати поштовх імплементації державних аграрних програм, - це необхідно зробити", - сказав Ігор Бриченко.

Народний депутат повідомив, що за основними програмами підтримки розвитку галузей АПК передбачається спрямувати 3,7 млрд гривень, з них загальним фондом - 2,1 млрд грн, за спеціальним фондом - 1,6 млрд грн.

"Кошти державних програм повинні бути спрямовані на підтримку дрібних та малих сільгоспвиробників, підтримку трудомістких галузей сільського господарства, які створюють додаткові робочі місця та сприяють тим самим зменшенню безробіття", - підкреслив Бриченко. 

У то же час він додав, що оподаткування агрохолдингів повинно бути більш серйозним задля наповнення державного та місцевого бюджетів, знявши додаткове навантаження з малих та середніх сільгоспвиробників.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua