Децентралізація дозволить регіонам активно розвиватися, - Віталій Сташук (відео)
четвер, 6 серпня 2015, 13:26

Ідеологія змін до Конституції полягає в тому, що децентралізація має бути збалансована політичним запобіжником у вигляді можливості центральної влади оперативно реагувати на нестандартні ситуації.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Віталій Сташук у середу в ефірі каналу «112 Україна».

«В результаті змін до Конституції, ті повноваження, які отримають місцеві органи влади, суттєво розширять їхні можливості. З одного боку, ідеологія перетворень полягає в тому, щоб віддати бюджет і можливості розвиватись самостійно на місця, з іншого боку – збалансувати це таким своєрідним запобіжником, як право президента реагувати на те, що місцева влада може вчинити в якийсь незаконний спосіб», - сказав Віталій Сташук.

За словами представника «Народного фронту», децентралізація полягає в передачі бюджетних та фінансових повноважень на місця.

«У Києві не визначають, яку саме школу лагодити, яку дорогу будувати. Місцева влада отримає можливості самостійно визначати, які податки запроваджувати, наприклад, податок на нерухомість», - уточнив він.

«Тобто на місцевий рівень передається певний економічний інструмент. В цьому сенсі це – звичайно, децентралізація, і дуже серйозна, тому що протягом останніх років ситуація була така, що місцева влада була вкрай обмежена в можливостях економічного розвитку своїх регіонів», - додав парламентар.

«Але ця економічна децентралізація повинна бути збалансована якимось політичним запобіжником», - резюмував Віталій Сташук.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua