Деякі члени правління "Transparency International Україна" захищають інтереси Януковича, - Тетяна Чорновол (відео)
четвер, 21 вересня 2017, 16:07

Деякі члени громадської організації "Transparency International Україна" працюють на захист інтересів екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол на брифінгу у парламенті.

"У 2013 році чинні члени правління "Transparency International Україна" Тимур Бондарєв та Віталій Касько обслуговували інтереси фірми "Енергоринок", яку можна вважати кишенею Сергія Курченка, а зараз ці самі особи є членами правління відомої організації, які розподіляють кошти, в тому числі – американських платників податків", - повідомила Тетяна Чорновол.

За її словами, йдеться, зокрема, про 2 млн доларів, виділених США на реформування системи прокуратури в Україні, з яких лише незначну частину було витрачено за цільовим призначенням.

"Доля цих коштів насправді є невідомою, оскільки фактично в інтересах розвитку Генпрокуратури надійшли копійки", - уточнила депутат.

"Я маю факти, що значна частина цих коштів замість того, аби йти на підтримку демократії, громадськості та боротьбу з корупцією, спрямовувалися на збагачення осіб з корупційного оточення Януковича. Зокрема, команди його корупційного менеджера Курченка, а також на піар осіб, дотичних до Курченка, та захист активів Януковича в Україні", - додала вона.

Тетяна Чорновол повідомила, що за цим проектом стояли такі публічні люди, як Віталій Касько – тодішній заступник генерального прокурора, Давид Сакварелідзе – тодішній заступник генпрокурора і соратник Саакашвілі, та офіційний адвокат Курченка Денис Бугай.

"На всіх заходах, пов’язаних з реформуванням прокуратури та використанням з цією метою коштів американських платників податків, фігурував офіційний адвокат Курченка Денис Бугай. У 2014 році він був заарештований, але його дуже швидко звільнили, після чого адвокат Курченка активно включився в роботу щодо реформування української прокуратури на кошти американських платників податків", - наголосила представник "Народного фронту".

Вона також навела факти щодо конфлікту інтересів у правлінні організації "Transparency International Україна".

"Організація має надзвичайно тісне співробітництво з посольством США і фактично є координаційним центром з розподілення грантових коштів, зокрема, американських платників податків. Але у правлінні цієї організації є члени, які безпосередньо пов’язані з корупційною діяльністю Курченка. Тому не дивно, що протягом останніх років "Transparency International Україна" стоїть на захисті активів Януковича", - сказала Чорновол.

"Зокрема, вони організовували заходи щодо протидії конфіскації на користь українського бюджету 1,5 млрд доларів, вкрадених оточенням Януковича та пізніше конфіскованих правоохоронними органами. А після того, як конфіскація відбулася, вони фактично повторюють слова адвокатів Януковича щодо її незаконності", - зазначила народний депутат.

"Всі ці факти має розслідувати ФБР, оскільки йдеться про кошти, виділені США", - наголосила Тетяна Чорновол, повідомивши, що направила до штаб-квартири ФБР відповідний запит.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua