Деякі депутати свідомо саботують ухвалення оборонних законопроектів, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 12 квітня 2016, 15:13

У Верховній Раді є низка народних депутатів, які не підтримують і саботують ухвалення будь-яких законопроектів, спрямованих на покращення ситуації в сфері національної безпеки та оборони.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол на брифінгу у парламенті.

"Я хочу нагадати, що сьогодні ми мали законопроект щодо резервістів. Це питання стосувалося їх дітей, які не отримали пенсії у зв`язку зі смертю батька. І коли ми голосували, проявилася група депутатів, які ніколи не голосують за законопроекти з питань національної безпеки та оборони", - сказала Чорновол.

Народний депутат оприлюднила список парламентарів, які постійно натискають кнопки "проти" чи "утримався", коли мова йде про армію.

"Це Яків Безбах, Наталя Новак, Юлія Тимошенко, Антон Кіссе, Сергій Міщенко, Сергій Власенко, Віктор Чумак, Георгій Немиря, Олена Сотник, Світлана Заліщук, Сергій Євтушок, Василь Гуляєв, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Сергій Лещенко, Віктор Пинзеник. Це ті особи, які регулярно не голосують за законопроекти, які потрібні армії", - повідомила Тетяна Чорновол.

Також народний депутат зазначила, що сьогодні постало питання про включення до порядку денного законопроектів щодо боротьби зі зловживанням алкоголю в армії та про виключення зі штатного розкладу дезертирів для заміни їх на реальних професійних бійців. Однак обидва законопроекти не набрали достатньої кількості голосів через групу саботажників.

"Щодо другого законопроекту, завдання було дуже просте: щоб тих осіб, які знаходяться в розшуку, звільняли в запас. Не позбавляти статусу військовослужбовця, а просто звільняти, щоб призначити в штатний розпис реальну людину. Цей законопроект теж був не внесений в порядок денний", - сказала Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua