Деякі фракції хочуть залишити громади на правах рабів, - Микола Федорук
вівторок, 6 грудня 2016, 14:07

Парламентські фракції "Батьківщина" та "Самопоміч" лише називають себе демократичними, а насправді перешкоджають проведенню реформ у державі.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Федорук, коментуючи провалення голосування законопроекту щодо зміни меж районів.

За його словами, законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об’єднання територіальних громад"  є надзвичайно важливим для декількох сотень громад і, за словами фахівців, зачіпає інтереси сотень тисяч людей.

"На жаль, через політиканство – я не можу назвати це іншим словом - виявилось, що у Верховній Раді є фракції, які, називаючи себе демократичними, а насправді роблять усе, щоб знищити всякі реформи", - заявив Микола Федорук.

"Яскравим прикладом такої поведінки є фракція "Батьківщина", яка хоче залишити села на правах рабів, щоб вони за кожним рішенням зверталися до "хазяїв", до керівників, а громади були на правах рабів. Це є неприпустимим, і виборці повинні знати про це", - наголосив він.

"Дивує також позиція фракції, яка нібито представляє інтереси самоврядування – це "Самопоміч", яка сьогодні в повному складні відсутня в залі засідань Верховної Ради, хоча вона має бути першою зацікавленою в ухваленні даного законопроекту. Я звертався до Андрія Садового, говорив з керівництвом "Самопомочі" про важливість голосування за проекти, що стосуються самоврядування. Але, на жаль, вони цього не зробили, а вкотре показали, що вони не є фракцією, яка втілює принципи самоврядування в життя", - підсумував представник "Народного фронту".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua