Дезінформація, яку поширюють окремі політики-запроданці, є пропагандою Кремля, спрямованою на дискредитацію України, - Андрій Тетерук
середа, 26 жовтня 2016, 13:34

Сьогодні, як і протягом останніх кількох років, окремі українські політики-запроданці, залежні від Росії, активно поширюють в інформаційному просторі багато дезінформації та фейків, які, насправді, є інформаційною пропагандою Кремля, спрямованою на дискредитацію української влади та України.

Про це заявив перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів.

Народний депутат нагадав про нещодавнє публічне вибачення Олексія Мочанова перед лідером політичної партії «Народний фронт» Арсенієм Яценюком за те, що він колись поширив неправдиву інформацію про нібито «вкрадений Яценюком мільярд» з метою дискредитації політика.

У цьому контексті учасники дискусії згадали також необґрунтовані звинувачення колишнього голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка на адресу Арсенія Яценюка.

За словами Андрія Тетерука, той факт, що ці «справи» не доведені до суду, якраз і свідчить про те, що жодних суттєвих доказів для суду не існує.

«Справа не в тому, що ніхто не доводить це до суду, справа в тому, що доводити немає чого. Відповідні політики намагалися повністю дискредитувати дії Прем’єр-міністра Яценюка. І саме через те, що немає доказової бази і немає підтвердження цих фактів, немає резонансу в тому. Це був інформаційний пшик, який – як вони розраховували – збурить суспільство. Дуже багато фейків вкидується в інформаційний простір. Через це немає відповідного реагування, тому що всі розуміють, що це замовна поведінка», - наголосив політик.

Він також додав, що рано чи пізно правда відкриється і всім стане відомо, що ті «неспростовні докази», насправді, «були просто інформаційною пропагандою Кремля, яку наші запроданці-політики, які залежать від Кремля, вкидували в інформаційний простір».

Реагуючи на репліки присутнього в ефірі члена фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула, який загадав про 73-тю річницю звільнення міст Дніпро та Кам’янське від німецько-фашистських загарбників, Андрій Тетерук наголосив, що сьогодні, справді, «варто бути гідними своїх дідів, які воювали за Україну, а не перетворюватися на примітивних асенізаторів інформаційного лайна та розповсюджувати фейки і вкиди в інформаційному просторі України». 

«Треба працювати на результат, любити свою країну і робити все можливе, аби її захистити від прямих та таємних ворогів. Тоді у нас буде і майбутнє, і економічне зростання, і потужні збройні сили, які не дадуть більше повторитися тим жахливим сторінкам, які ми зараз переживаємо», - резюмував заступник керівника фракції «Народний фронт».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua