Арсеній Яценюк: ДФС і ДФІ треба створювати з нуля. Набір – за зразком патрульної служби (відео)
понеділок, 27 липня 2015, 15:23

Єдино правильне рішення – це повне оновлення кадрового складу Державної фіскальної служби та Державної фінансової інспекції за таким самим принципом, як відбувався набір до нової патрульної служби Києва. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Мінфіну в понеділок, 27 липня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в Державній фіскальній службі та Державній фінансовій інспекції «дуже серйозно стоїть проблема кадрового оновлення»: «Є декілька варіантів. Перший – залишити все, як є. Це не працює. Другий – просто поміняти декілька людей. Так само не працює - це імітація. Третій варіант, який теж не працює, – математично скоротити на 20%».

Єдиний дієвий варіант, за його словами, «найбільш важкий, але самий ефективний» - «фактично створювати з нуля нову Державну фіскальну службу і Державну фінансову інспекцію - так само, як набиралася поліція в місті Києві».

«Ми раніше чи пізніше до цього дійдемо. Я вам пропоную дійти до цього раніше», - сказав Глава Уряду.

«Ви не переконаєте помінятися тих, які прожили в цій системі два десятки років. Вони можуть приховатися, поміняти посаду, але вони ментально не можуть помінятися. І нам треба прийняти дуже складне, але єдино правильне рішення - фактично повне, стовідсоткове оновлення всього кадрового складу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Зі старої системи до ДФІ та ДФС потраплять тільки ті, хто пройде тестування, «так само, як дехто в нову поліцію прийшов із правоохоронних органів, пройшовши всі етапи тестування і перевірки».

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз у Державної фіскальної служби 58 тисяч працівників. У Державній фінансовій інспекції – ще п’ять тисяч: «Витрати на оплату праці неймовірні. Необхідно реально скоротити кількість, прибрати низку функцій, які вам не потрібні - запровадити електронні сервіси, зменшити звітність, змінити систему перевірок».

У цей же час, підкреслив Глава Уряду, фонд оплати праці необхідно залишити без змін: «Це підвищує мотивацію. Ми не будемо скорочувати кількість і скорочувати зарплату. Ні. Скоротили кількість – і збільшили заробітну платню».

Арсеній Яценюк звернувся до Голови ДФС: «Зробіть ставку на 10% людей, які наймуть ще таких же 10%, як вони. В яких буде інша зарплата, інша мотивація, інший соціальний пакет. І тоді в них буде інша відповідальність перед платником податків і перед країною». 

«Збудували національну поліцію – тепер будемо будувати національну фіскальну службу. Досвід є», - додав лідер «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua