Диспетчерську «швидкої», ідею якої підтримував Роман Заставний, визнали кращою в Україні
понеділок, 6 листопада 2017, 16:01

Сучасна диспетчерська швидкої допомоги, яку з початку створення підтримував народний депутат фракції «Народний фронт» Роман Заставний, запрацювала в Тернополі.

Про те, що тернопільська диспетчерська служба краща, ніж в інших областях, повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун під час особистого огляду станції «швидкої» в Тернополі, повідомили в прес-службі обласної партійної організації «Народного фронту».

Роман Заставний зазначив, що Тернопільщина не так часто отримує таку високу оцінку від Уряду, тому відзнака в. о. керівника Міністерства охорони здоров’я – знакова для області.

«Дуже важливо, що високо оцінили ті розробки, які не просто подані у вигляді ідеї, а вже втілені в реальність і дають змогу врятувати не одне людське життя. Адже особливо після прийняття медичної реформи чимало українців чекають, що ж буде змінюватися в цій галузі. А з такими прикладами ми вже бачимо зміни», – зазначив Роман Заставний.

«І ще надзвичайно приємно, що придумала і розробила цю диспетчерську систему саме тернопільська ІТ-компанія, ідею якої я завжди підтримував. Фахівці фірми осягнули глобальність проблеми та напрацювали конкретні моменти для її вирішення», – додав депутат.

Завдяки розробкам тернопільських айтішників, відтепер всі виклики, місце перебування та час доїзду карети «швидкої» фіксуються в електронних гаджетах. То ж бажаючі можуть відстежити коли виїхала і на якій вулиці зараз та чи інша бригада. Це дає змогу швидше доїжджати до хворих і рятувати їхні життя.

Сьогодні нова диспетчерська служба обслуговує пацієнтів у Тернопільському районі. Та вже до місяця система охопить всю область. А згодом, за словами в. о. міністра охорони здоров’я, тернопільську службу можна буде об’єднати із диспетчерськими інших областей, створивши єдину систему порятунку людських життів в Україні.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua