Диверсифікація постачання газу сприятиме енергетичній безпеці України, - Наталія Кацер-Бучковська (фото)
вівторок, 6 березня 2018, 19:31

Диверсифікація постачання газу може врятувати Україну, Молдову та Грузію від енергетичної залежності та сприяти енергетичній кооперації трьох країн, спрямованій на зменшення залежності Східної та Центральної Європи від російського газу.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, представник фракції “Народний фронт” Наталія Кацер-Бучковська під час візиту на міжпарламентську конференцію «Молдова, Грузія та Україна. Східне партнерство та сучасні безпекові виклики», що проходила в Кишиневі.

На конференції особлива увага зверталася на питання енергетичної безпеки та можливості європейської енергоінтеграції. У своїй доповіді Наталія Кацер-Бучковська приділила особливу увагу особливостям енергосистем України, Молдови і Грузії та існуючим безпековим загрозам.

«Диверсифікація постачання газу є одним з пунктів вирішення існуючої проблеми: створення єдиного LNG-ринку через такі ініціативи, як Міжмор’я та Східноєвропейський газовий хаб, що сприятиме енергетичній співпраці, спрямованій на зменшення залежності Східної та Центральної Європи від російського газу», - пояснила парламентар.

Поміж іншого, на конференції представники парламентів трьох країн підписали Декларацію про регіональну безпеку і перспективи європейської інтеграції України, Молдови та Грузії.

Конференція проходила за ініціативи Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Голови парламенту Молдови Андріана Канду, спікера грузинського парламенту Іраклія Кобакідзе та за підтримки Атлантичної Ради.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua