Дієві індустріальні парки є інструментом захисту національної безпеки, - Олег Кришин
понеділок, 24 жовтня 2016, 16:44

Дієві індустріальні парки є інструментом захисту національної безпеки, оскільки мінімальні податки всередині них дадуть поштовх для розвитку не лише українських виробництв, а й привернуть іноземних інвесторів.

Про це заявив секретар Комітету ВР з питань податкової та митної політики, представник фракції «Народний фронт» Олег Кришин, коментуючи необхідність проведення засідання круглого столу, що відбудеться в парламенті 25 жовтня.

Як один зі співавторів змін до податкового та митного законодавства, спрямованих на стимулювання в Україні нових виробництв через індустріальні парки, він наголошує на важливості ґрунтовного обговорення цих питань представниками професійного та експертного середовища.

«Прийняті парламентом у першому читанні зміни до Податкового та Митного кодексів в частині розвитку в Україні індустріальних парків викликали багато суперечок і у Верховній Раді, і поза її межами», - зазначає парламентар.

Олег Кришин наголошує, що аргументи противників індустріальних парків є політичними спекуляціями та намаганням ввести громадську думку в оману, оскільки сучасні інвестиційні стимули потрібні не олігархам, а малому та середньому бізнесу.

«Саме цей найбільш уразливий і важливий сегмент нашої економіки не знає, що таке офшори. Малий та середній бізнес платить податки, потребує поліпшення умов роботи і захисту від свавілля і корупції. Індустріальний парк – це не офшор, а інвестиційний інкубатор, що забезпечує стабільність і привабливість для інвестицій і регіонального розвитку», - підкреслює він.

Вагомим аргументом щодо забезпечення ефективної діяльності індустріальних парків Олег Кришин вважає національну безпеку.

«Мінімальні податки всередині індустріальних парків дадуть поштовх для розвитку не лише українських виробництв, а й привернуть іноземні інвестиції. А іноземний інвестор буде захищати себе і свій бізнес, в тому числі і від військової агресії. Більше того, його бізнес буде захищати його держава. Збільшення іноземного капіталу в нашій країні у вигляді побудованих, а не «віджатих» або приватизованих заводів і фабрик, дасть поштовх для спротиву зовнішній агресії. Й не лише з боку західних політиків, а й з боку західних роботодавців і платників податків. Тоді Європі нічого буде боятися російських танків на території Євросоюзу», - наголошує політик.

Засідання круглого столу «Індустріальні парки – інструмент регіонального розвитку та економічного зростання» відбудеться 25 жовтня 2016 року об 11.00 за адресою: вул. Грушевського, 5, конференц-зал. У ньому візьмуть участь  народні депутати України – представники комітетів з питань промислової політики та підприємництва, податкової та митної політики, представники міністерств та відомств, міські голови, представники бізнес-середовища,  вітчизняні та іноземні інвестори тощо.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua