Дії НАБУ щодо конфіскованих коштів Януковича – типовий приклад державної зради, – Тетяна Чорновол (відео)
четвер, 21 грудня 2017, 15:06

Дії НАБУ щодо конфіскованих у Януковича коштів неможливо класифікувати інакше, як державну зраду.

Про це заявила на брифінгу у Верховній Раді народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол.

Вона пояснила, що в рішенні суду щодо вилучення у Державної служби фінансового моніторингу документів щодо конфіскованих у Януковича коштів йдеться про те, що НАБУ ставить під сумнів підстави Держфінмоніторингу про зупинку руху коштів на рахунках, через які проводилися ці кошти в 2014 році.

«Тобто, саме дії щодо конфіскації коштів, які вкрали Янукович та його оточення, ставляться в вину Держфінмоніторингу та класифікуються як розтрата державних коштів», – обурилась Тетяна Чорновол.

Вона нагадала, що свого часу визначити рахунки, через які проводили кошти, вкрадені Януковичем та його оточенням, вдалося за допомогою США.

За словами депутата, наразі йдеться навіть не про політичні ігри, а про державну зраду. «НАБУ зараз перейшло на прямі відносини з російським посольством, оскільки Янукович наразі перебуває в Росії, свої інтереси відстоює через державу-агресора. Тому склалася страшна ситуація, коли зараз на боці Росії працює наше НАБУ», – уточнила представник «Народного фронту».

«Дуже дякую США за допомогу, яку вони нам надали в конфіскації цих коштів. Мені дуже соромно за те, що відбувається зараз. Українська держава в цьому питанні повинна ставити крапку й виносити дуже конкретні рішення – йдеться про керівника НАБУ. Це і рішення про його відставку, оскільки в ситуації з роботою на російське посольство, на повернення вкрадених коштів Януковичу треба нести пряму відповідальність», – наголосила депутат.

«Це кримінальна справа за державну зраду, тому що інакше ці дії класифікувати неможливо. На жаль, Артем Ситник, який виконував державні функції та працював на державні інтереси і в справі Онищенка, і в справі Насірова, раптом зайнявся політиканством, а з політиканства перейшов на допомогу ворогу України та фактично пішов на державну зраду. Таких цинічних речей, які зараз відбуваються з Держфінмоніторингом і коштами Януковича, просто неможна залишати поза увагою – це як раз той приклад державної зради, по якому треба виносити дуже конкретні та дуже жорсткі рішення», – підсумувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua