Дії суддівського корпусу України в ситуації з ДБР доводять необхідність його повної заміни, - Леонід Ємець
п’ятниця, 4 березня 2016, 11:35

Низка рішень, ухвалених українськими судами за резонансними справами, а також відмова суддів приймати справи від прокуратури, прикриваючись нібито вступом у дію закону про Державне бюро розслідувань, є свідченням спротиву судової системи реформам, покликаним покласти край корупції у правоохоронній сфері.

Таку думку висловив народний депутат фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

Депутат відзначає, що судді з власної ініціативи заблокували розгляд резонансних справ, у яких, зокрема, фігурують високопоставлені чиновники, прикриваючись тим, що з березня такі справи підпадають під юрисдикцію Державного бюро розслідувань.

«Відмови судів є самоуправством, адже Вищий спеціалізований суд чітко роз’яснив: поки не запрацює ДБР, прокуратура зберігає всі свої повноваження. «Народний фронт» і особисто Прем’єр Арсеній Яценюк неодноразово виступали за повне оновлення всього суддівського корпусу. Однак наші пропозиції не були почуті, тож сьогодні в Україні продовжують працювати судді, які ухвалюють рішення на користь корупціонерів та злочинців», - впевнений Ємець.

Депутат нагадав, що судді ухвалили рішення відправити під домашній арешт поліцейського Олійника, який після сумнозвісних перегонів із «BMW» особисто з'явився на засідання суду та надав всі необхідні відеодокази. Натомість відпустили водія Ростислава Храпачевського, який і влаштував ці перегони, перебуваючи під впливом психотропних речовин.

«Такі кроки суддів свідчать лише про одне: вони всіляко намагаються дискредитувати нову поліцію та посіяти невдоволення роботою МВС у населення. Таким чином, буде заблоковано реформу правоохоронних органів, а суди продовжать загрібати гроші за «потрібні вироки», - наголошує депутат.

«Сьогодні у пресі опублікували фотографії розкішного маєтку судді Сокуренка, якого перевели з Донецька. Завдяки цьому пану Україна не отримає навіть частини з 13 мільйонів швейцарських франків скандального судді Артура Ємельянова. Адже попри здоровий глузд Сокуренко зняв арешт з рахунків його дружини. І це лише один приклад. Такі люди не мають жодного морального права вершити правосуддя в Україні. Тому ми вкотре наголошуємо на необхідності повної заміни суддівського корпусу, оскільки іншим шляхом подолати корупцію та завоювати довіру суспільства судам не вдасться», - заявив депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua