Для побудови нової вільної економіки мають з’явитися нові цінності, - Сергій Висоцький (відео)
середа, 22 листопада 2017, 12:26

Для того, щоб побудувати ефективну вільну ринкову економіку, потрібно відійти від патерналістичного мислення Радянського Союзу.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький в ефірі одного з телеканалів.

"Є така теза, що цінності завжди передують економіці. Для того, щоб побудувати ефективну ринкову економіку, вільну економіку у вільній країні, потрібні цінності в головах. Тобто якщо ці цінності вільні, якщо ці люди не дивляться на державу як донора ресурсу... Тому що, фактично, пострадянська модель управління та економіки визначає, що держава – це донор", - сказав народний депутат.

На його думку, сьогодні в українському суспільстві досі "дуже багато людей наслідують патерналістичне мислення Радянського Союзу".

За словами парламентаря, в умовах реальних економічних реформ, які повинні надати поштовх підприємницькому потенціалу, що є всередині людей, для того щоб вони розвивалися, будували реальний конкурентний бізнес в реальному конкурентному середовищі, - "в таких умовах на перший план вийдуть інші люди в малому, середньому та великому бізнесі та в трудових відносинах".

"Поки в голові в української людини, яка повинна стати вільним відповідальним громадянином не буде нових цінностей, ми не побудуємо ніякої нової економіки", - наголосив Сергій Висоцький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua