Для позитивного результату голландського референдуму дуже важливі політична стабільність та продовження реформ в Україні, - Кацер-Бучковська (відео)
понеділок, 21 березня 2016, 13:05

Політична нестабільність в Україні як наслідок штучно спровокованої урядово-парламентської кризи та гальмування у зв’язку з цим реформ значною мірою впливають на сприйняття нашої держави у світі та можуть відобразитися, зокрема, на результатах голландського референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС, запланованого на 6 квітня ц. р.

По це заявила представник фракції «Народний фронт», керівник  депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Королівством Нідерландів Наталія Кацер-Бучковська у понеділок у коментарях журналістам за результатами зустрічі з делегацією комітету закордонних справ Палати представників Парламенту Королівства Нідерландів на чолі з головою комітету А. Ейсінк.

Наталія Кацер-Бучковська повідомила, що головним під час зустрічі було саме питання майбутнього референдуму у Нідерландах, тому голландських парламентарів, у першу чергу, цікавила ситуація в Україні, а саме: наскільки наша країна на даний момент готова до такої асоціації, а також - які будуть вигоди для України, Європи і Нідерландів, зокрема, від асоціації нашої країни з ЄС.

«Були питання щодо того, яка зараз ситуація в українській політиці, чи не заважає політична нестабільність імплементації реформ? На що була відповідь: так, у зв’язку з політичною нестабільністю українські реформи трохи пригальмовані і це також відображається на сприйнятті України голландцями», - зазначила вона.

«Тому дуже важливо, щоб в Україні продовжували здійснювати реформи, щоб була політична стабільність та щоб наша держава виглядала цілеспрямованою щодо європейського напрямку», - додала парламентар.

Народний депутат фракції «Народний фронт» також заявила голландським колегам, що Угода про асоціацію з ЄС – це те, чого очікують українці після Революції гідності, адже саме відмова попередньої влади підписати цей документ спровокувала величезне невдоволення українських громадян та як наслідок - масові акції протесту.

За словами Наталії Кацер-Бучковської, 90% Парламенту Королівства Нідерландів підтримують ратифікацію Угоди про асоціацію України та ЄС, проте рішення референдуму, на якому свою думку щодо цього питання висловлять громадяни цієї країни, є дуже важливим.

«Згідно їх законодавства цей референдум є консультативним. Але політики є політиками. Якщо результат буде вкрай негативним, чого ми, в принципі, не очікуємо, то політики все ж таки будуть дослуховуватися до думки своїх громадян. Це буде дуже важка ситуація для нас. Тому вкрай важливо, щоб результат був позитивним і щоб громадяни Нідерландів підтримали Україну», - підкреслила народний депутат.

Вона розповіла, що в якості аргументів на користь асоціації парламентарі обох країн намагаються донести голландцям думку про те, що Україна внаслідок взятих на себе зобов’язань щодо асоціації може стати більш прозорою, надійною та безпечною країною.

«Українська євроінтеграція важлива для забезпечення миру та спокою. Україна стане сильнішою, тому легше буде подолати агресію на Сході та впоратися з тими економічними викликами, які наразі постали перед нашою державою. Ці аргументи є достатньо сильними для громадян Нідерландів», - зазначила вона.

Крім того, Наталія Кацер-Бучковська нагадала, що 30 березня ц. р. у Голландії, в м. Гаага, відбудеться інвестиційний форум, куди запрошено представників бізнесу обох країн. Мета форуму – продемонструвати вигоди та можливості, які Угода про асоціацію дає бізнесу, а також знайти спільні точки дотику для посилення міжнародної співпраці України та Голландії.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua