Для розвитку регіональних аеропортів критично важливим є залучення бюджетних авіакомпаній, - Володимир Омелян
середа, 8 листопада 2017, 12:24

Важливим аспектом у розвитку аеропортів є питання залучення бюджетних авіакомпаній.

Про це заявив міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян під час наради з керівниками аеропортів та представниками органів місцевої влади.

«Розширення сегменту доступних авіаперевезень є запорукою  розвитку авіаційної галузі. Лоу-кости чи авіакомпанії, які готові працювати в низькому ціновому сегменті, - ключові фактори, що стимулюватимуть розвиток регіональних аеропортів, а також супутньої транспортної інфраструктури в Україні. Лоукости – це не  трагедія для аеропорту, а шанс наростити обсяги перевезень, збільшити надходження від неавіаційної діяльності, поліпшити туристичну привабливість регіону і, як наслідок, стимулювати його економічний розвиток», - наголосив Володимир Омелян.

Міністр підкреслив, що сучасний світ сконцентрований, у першу чергу, на дешевих, якісних і швидких послугах. «Це – майбутнє не тільки для центральних аеропортів України. Сподіваюся, не лише «Бориспіль» буде хабом, але буде і низка інших регіональних аеропортів, які також претендуватимуть на таку роль», - додав він.

Володимир Омелян підкреслив, що стратегія розвитку регіональних аеропортів передбачає державну підтримку. Зокрема, за словами міністра, 2017 року Уряд прийняв рішення про виділення фінансування для реконструкції злітних смуг  трьох регіональних аеропортів: Чернівецького, Вінницького і Одеського.

Міністр інфраструктури також наголосив на необхідності розвитку мультимодальних транспортних перевезень. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua