Для забезпечення енергонезалежності необхідно нарощувати власний видобуток природного газу, - Кацер-Бучковська (відео)
п’ятниця, 14 квітня 2017, 14:36

Для досягнення енергетичної незалежності Україна потребує значного нарощення власного видобутку природного газу та залучення інвестицій у видобувну галузь.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, представник фракції “Народний фронт” Наталія Кацер-Бучковська під час години запитань до Уряду.

Крім того, за її словами, для України дуже важливо виграти Стокгольмський арбітраж та продовжувати подальше реформування ринку природного газу на шляху до посилення енергетичної безпеки.

Наталія Кацер-Бучковська наголосила на тому, що для нарощення власного видобутку газу Україні потрібно створити відповідні сприятливі умови.

“Для цього нам потрібен більш сприятливий податковий режим, проведення заходів щодо дерегуляції галузі, потрібно навести порядок у видачі ліцензій і договорів для видобутку природного газу, щоб ефективно запрацювала Міжвідомча комісія з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції”, - заявила народний депутат.

У своєму запитанні до Прем'єр-міністра народний депутат поцікавилася планами Уряду на 2017 рік щодо вирішення зазначеної вище проблематики.

Прем'єр-міністр, у свою чергу, погодився з Наталією Кацер-Бучковською щодо зазначених питань та повідомив про плани Уряду за цими напрямами. Зокрема, він зазначив, що потрібно, по-перше, з 2018 року знизити ренту на видобуток газу до 12%, що дозволить пришвидшити видобуток.

“По-друге, потрібно зробити дерегуляцію. У нас багато зарегульованості, що не дає доступу до розвитку газовидобування в Україні. Ми маємо провести якісну дискусію і прийняти правильні і ефективні рішення для української економіки та енергетичної незалежності”, - сказав він.

Слід зауважити, що у травні 2016 року державна компанія «Укргазвидобування» презентувала Кабміну програму «20/20» - проект збільшення видобутку природного газу до 2020 р. з нинішніх 14,5 млрд кубометрів до 20 млрд.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua