Для звільнення Саакашвілі потрібні реальні непублічні перемовини з боку української влади - Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 12 листопада 2021, 22:14

У питанні звільнення Саакашвілі  потрібні не твіти, а тонка дипломатична робота, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Свобода слова» Савіка Шустера на телеканалі «Україна» 12 листопада. 

«Михайло Саакашвілі є громадянином України. І обов’язок української держави – захищати кожну людину всередині країни і за її межами», - підкреслив він.

Він наголосив, що Грузія є стратегічним партнером для України, а Україна -  стратегічний партнер Грузії: «Влади змінюються. Приходять і відходять. Тому у нас стратегічні стосунки не з владами, а з країнами. Але країни представляє влада». 

Арсеній Яценюк нагадав, що президент Зеленський призначив Саакашвілі своїм указом виконавчим секретарем Ради реформ: «Тобто, він не тільки громадянин України, але він ще й посадова особа, яка призначена президентом».

«Єдиний варіант, який я бачу єдино правильним, - треба почати реальні непублічні перемовини з чинною грузинською владою», - сказав він. 

Аби звільнити Саакашвілі, підкреслив Арсеній Яценюк, «треба застосувати всі дипломатичні перемовини - не через твіти, а через дуже дипломатичну роботу, щоб домовитися з чинною грузинською владою, як звільнити громадянина України Михайла Саакашвілі і виконавчого директора Ради реформ, призначеного Володимиром Зеленським». 

«Чи є вірогідність успіху? Є - даю більше 50%. Але це дуже тонка дипломатична робота», - додав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua