Дмитро Сторожук: Питання України залишається одним з найважливіших на порядку денному Парламентської асамблеї ОБСЄ
п’ятниця, 26 лютого 2016, 14:04

Питання України, зокрема щодо російської агресії проти нашої держави та порушення прав людини на окупованих територіях, залишаються одними з найважливіших на порядку денному Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Дмитро Сторожук, який в складі Постійної делегації Верховної Ради України бере участь у роботі П’ятнадцятої зимової сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі, що проходить 25-26 лютого у Відні (Австрія).

"Для всіх скептиків, так званих "міжнародних експертів", які у нас в Україні розповідають про те, що від України втомилися, що про неї забули, маю сказати, що це все є неправда. Тому що два дні поспіль основні теми на Парламентській асамблеї ОБСЄ присвячені Україні та, зокрема, Криму і порушенню прав людини на окупованих територіях", - заявив він.

"Головний меседж наступний: про Україну пам’ятають, питання України є найважливішими для членів ОБСЄ. Так, питання захисту прав людини, надання озброєння Україні та вирішення конфлікту на Сході України загалом є основними в порядку денному на сесії", - наголосив Дмитро Сторожук.

Він також зазначив, що більшість питань, які лунали від країн-членів до доповідачів ОБСЄ, стосувалися здебільшого "підтримки України у військовому конфлікті на Сході та повернення Донбасу та Криму до складу нашої держави".

За словами народного депутата, підтримку Україні особливо висловлювали такі країни, як: Канада, Франція, Литва, Туреччина тощо.

Крім того, як повідомив представник фракції "Народний фронт", під час зимової сесії Парламентської асамблеї виступали і члени російської делегації, "які, як завжди, звинувачували нас в тому, що в Україні триває громадянська війна".

Однак, за словами Дмитра Сторожука, їх виступи "піддалися жорсткій критиці не лише з боку української делегації, але й з боку інших країн".

Більше того, народний депутат повідомив, що члени ОБСЄ заявили про необхідність збільшити присутність представництва цієї організації на Сході України, а також – запровадити постійного представника ОБСЄ в Криму. Однак, як зауважив Дмитро Сторожук, російська делегація не допускає жодних представників ОБСЄ до Криму.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua