До кінця року вся Одеська область буде з українським телебаченням та радіо, - Вікторія Сюмар
четвер, 14 вересня 2017, 13:58

Вже до кінця поточного року на всій території Одеської області будуть транслюватися українське телебачення та радіо, які мають витіснити російський інформаційний простір, що наразі поширюється там з Придністров'я.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар за результатами сьогоднішнього засідання Національної ради з питань телерадіомовлення.

Вона зазначила, що члени парламентського комітету, які взяли участь у засіданні, звернулися до Нацради з проханням розглянути питання про ліцензію для державного концерну РРТ на початок цифрового мовлення в Одеській області, «де забули, що таке українське ТБ і радіо».

У результаті цього Національна рада з питань телерадіомовлення оголосила конкурс на цифрові ліцензії на базі державного концерну РРТ.

«Є рішення! Вже до кінця року Одеська область буде з українським телебаченням і радіо. Вся. Нацрада оголосила конкурс на цифрові ліцензії на базі державного концерну РРТ. Знаю, багато складних слів, але означають вони наступне:
- вежі, збудовані державою, запрацюють для трансляції українського ТБ і радіо, а не лише мобільних операторів, як це є зараз; 
- «Зеонбуд», серед власників якого сім'я Януковича, нарешті і вперше втратив монополію на цифрове мовлення; 
- «Зеонбуд» зарухався і пообіцяв закрити «білі плями»; 
- і головне: мешканці Одещини в Кілії, Роздільній, Кодимі, Рені, Татарбунарах і т. д. будуть чути і бачити українське і жити в українському інформпросторі, а не в російському з Придністров'я та румунському», - написала голова профільного комітету.

Як відомо, на минулому тижні члени Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики на чолі з його керівником  Вікторією Сюмар відвідали Одеську область, де проінспектували ситуацію з поширенням українського телерадіосигналу в регіоні.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua