До кримінальної відповідальності мають бути притягнені організатори, замовники і виконавці терористичного акту (відео)
середа, 2 вересня 2015, 14:10

Створена спільна слідчо-оперативна група разом із Генеральною прокуратурою, Міністерством внутрішніх справ та Службою безпеки України для розслідування терористичного акту біля Верховної Ради: «Результатом діяльності слідчих СБУ, МВС і Генеральної прокуратури повинна бути невідкладна передача матеріалів до суду і притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, які вчинили цей злочин - організаторів, замовників і виконавців», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 2 вересня.

Арсеній Яценюк наголосив, що сьогодні відбувається церемонія прощання з трьома бійцями Національної гвардії, «які загинули внаслідок терористичного акту, антиукраїнської провокації політичними силами біля Верховної Ради України»: «Три бійця Національної гвардії України – Ігор Дебрін, Дмитро Сласніков і Олександр Костина – загинули від рук антиукраїнських бандитів і терористів».

Члени Уряду вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Глава Уряду вкотре звернувся до правоохоронних органів «з тим, що перелік статей, за якими порушені кримінальні провадження, передбачає пожиттєве ув’язнення для осіб, які скоїли цей антилюдський акт»: «Прошу всю правоохоронну систему, органи прокуратури вжити всіх заходів і притягнути винних до відповідальності. Ці бандити повинні сидіти в тюрмі».

Арсеній Яценюк повідомив, що вчора разом із Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим він провів зустріч із т. в. о. командувача Національної гвардії України Миколою Баланом.

Прем’єр-міністр зазначив, що є доручення Уряду щодо виплати всіх матеріальних компенсацій родинам загиблих, «бійцям Національної гвардії, які постраждали внаслідок цієї антиукраїнської, антидержавної провокації, та бійцям Національної гвардії, які брали участь в охороні громадського порядку і протистояли бандитам».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua