Дороги мають бути пріоритетом у бюджеті-2017, - Віталій Корчик (відео)
п’ятниця, 18 листопада 2016, 12:48

Фракція "Народний фронт" наполягає, аби у Державному бюджеті на 2017 рік були передбачені кошти на будівництво та ремонт доріг на рівні не меншому, ніж у поточному році.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань транспорту, представник фракції "Народний фронт" Віталій Корчик в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що у Держбюджеті-2016, який подавався ще Урядом Арсенія Яценюка, було передбачено 19 млрд грн на будівництво та ремонт доріг, а протягом року додатково виділялося ще близько 6 млрд грн.

"Ми, як фракція, наполягаємо, щоб був збережений як мінімум цей рівень, а за можливості передбачили ще більше. Тому що дороги потребують якісного капітального ремонту", - сказав Корчик.

На його думку, найбільшу увагу слід приділити транспортним коридорам з Європи до українських портів, а також дорогам місцевого значення, яких налічується 120 тис. км.

"Ми маємо налагоджувати в Україні так званий "шовковий шлях", щоб наші порти були завантажені. Це сприятиме потоку інвестицій, оскільки це є шляхом товарів з Європи до Китаю і навпаки. Україна має чудове географічне положення, тому ми повинні використовувати його на всі 100%", - наголосив він.

Крім того, народний депутат нагадав, що внаслідок реформи децентралізації, яка була запроваджена Урядом Арсенія Яценюка, на 30-40% збільшилися надходження до місцевих бюджетів, які місцева влада може скеровувати на будівництво і відновлення доріг місцевого значення.

"Керівники територіальних громад, невеликих містечок вже на свій розсуд можуть розпоряджатися, де краще реконструювати або побудувати нову дорогу. Кошти на це є. Можливо, не стільки, як хотілось би, але для відновлення цих доріг кошти є", - підкреслив член парламентського Комітету з питань транспорту. 

За словами народного депутата, відновленню доріг в Україні сприятиме також і ухвалений вчора закон про створення Дорожнього фонду, розроблений за участі депутатів "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua