Дотаційні регіони мають фінансуватися центральним і місцевими бюджетами «50 на 50», - Арсеній Яценюк
понеділок, 27 липня 2015, 14:50

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив розробити зміни до Бюджетного кодексу для встановлення справедливого підходу у фінансуванні дотаційних регіонів. Про це він заявив на засіданні колегії Міністерства фінансів у понеділок, 27 липня.

Він нагадав, що Міністерство фінансів пропонує направити із центрального бюджету дотацію розміром 2 мільярди грн 51-му місцевому бюджету: «Чому обласні ради, маючи додатковий ресурс, не допомагають своїм територіальним громадам? Чому обласні бюджети не передають гроші на дотаційні регіони?».

Глава Уряду підкреслив, що необхідно змінити підхід у фінансуванні дотаційних регіонів: «Центральний бюджет дає не 100%, а 50% фінансування на дотаційні регіони, і обласний бюджет теж дає 50%. І так справедливо будемо вирівнювати проблеми в дотаційних регіонах». 

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства фінансів провести консультації з бюджетним комітетом Верховної Ради України та на вересень підготувати відповідні зміни до Бюджетного кодексу.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua