Екологічний комітет Верховної Ради обговорив Національну стратегію поводження з відходами (відео)
середа, 8 лютого 2017, 18:01

Міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак представив проект Національної стратегії поводження з відходами на засіданні комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

За словами міністра, обговорення стратегії у профільному комітеті парламенту є одним з важливих етапів консультацій.

«Цей стратегічно важливий документ понад півроку розробляли десятки українських та європейських фахівців. Насправді зроблена титанічна робота. Триває широке обговорення в експертних та громадських групах на рівні Мінприроди та інших дотичних міністерств. Свої пропозиції також були надані і членами оновленої Громадської ради при Мінприроди. Результати цієї роботи показують, що Україна готова до ухвалення стратегічних рішень. Країна має отримати Національну стратегію поводження з відходами. Досить критики без підґрунтя - потрібен конструктив», - зазначив міністр.

Остап Семерак додав, що дискусія у комітеті була продуктивною, а всі конструктивні зауваження будуть враховані в остаточній версії документа.

«Вкотре наголошую, що впорядкування тіньового багатомільйонного ринку відходів відкриє шлях для інвесторів і покладе край ситуації, коли кілька «спритників» заробляють надприбутки, а українці мають стихійні сміттєзвалища та озера хімікатів», - підкреслив Остап Семерак.

Міністр також закликав представників медіа долучитися до висвітлення процесу створення та ухвалення Національної стратегії поводження з відходами.

«Українці мають розуміти, як держава планує виходити із сміттєвого колапсу, а також усвідомлювати наскільки важлива зміна усталених підходів до поводження зі сміттям для екологічної безпеки країни. Ніхто не зможе краще донести це до кожного, крім представників медіа - четвертої влади в країні», - резюмував Остап Семерак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua