Електронні закупівлі запрацюють з 1 квітня, - Андрій Іванчук (відео)
четвер, 4 лютого 2016, 12:04

Верховна Рада усунула редакційні неточності та неузгодженості у прийнятому Законі України "Про публічні закупівлі". Прийняття даного документу дасть можливість Голові Верховної Ради підписати закон про закупівлі і направити його на підпис президентові.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

"Закон має бути підписаний і вступити в дію з 1 квітня 2016 року. Ми виправили всі неточності, всі неузгодженості по 131 статті регламенту Верховної Ради України", - сказав він.

"Ви повинні підписати закон і віддати його на підпис президенту, щоб країна могла перейти на електронні закупівлі. Ви бачите, як працює ця модель ProZorro. Лише за півроку ми змогли зекономити півмільярда гривень. Тому закликаю колег підтримати цей закон", - додав Іванчук.

Голова комітету з економічної політики додав, що було узгоджено редакційні неточності, які виникли у зв'язку з прийняттям закону, зокрема:

- усуваються неточності та неузгодженості щодо порядку оскарження процедур закупівель, що виникли у зв’язку із запропонованою з голосу правкою на пленарному засіданні Верховної Ради;

- усуваються неточності та неузгодженості щодо оцінки критеріїв, що виникли у зв’язку із запропонованою з голосу правкою на пленарному засіданні Верховної Ради;

- усувається неточність щодо порядку введення в дію рішень Ради національної безпеки і оборони України;

- усунені неточності, пов’язані з прийняттям нових законів України, а також узгоджені положення і посилання всередині самого закону.

Нагадаємо, що закон про публічні закупівлі передбачає перехід всіх міністерств і державних компаній на електронні закупівлі в системі ProZorro з 1 квітня поточного року, а бюджетні та муніципальні заклади - з 1 серпня. Очікувана економія бюджетних коштів від застосування закону "Про публічні закупівлі" може скласти від 5 до 50 млрд. грн. на рік.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua