Енергетична стратегія визначатиме розвиток економіки, - Наталія Кацер-Бучковська
середа, 18 січня 2017, 11:46

Проект енергетичної стратегії України до 2035 року повинен розроблятися з врахуванням макроекономічного аналізу та відповідати євроінтеграційним зобов’язанням нашої держави, оскільки на цьому документі буде базуватися уся політика України в енергетичному сектор у найближче десятиріччя.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт», голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська під час круглого столу, присвяченого темі проекту нової Енергетичної стратегії України до 2035 року, підготовленого Центром Разумкова та Національним інститутом стратегічних досліджень.

Мета цього заходу полягала в обговоренні чергової версії енергетичної стратегії України до 2035 року між розробниками документа, профільними експертами, представниками енергетичних компаній, депутатами та напрацюванню конкретних рекомендацій щодо її посилення.

Як зазначила Наталія Кацер-Бучковська, проект енергетичної стратегії є одним із ключових документів для України, оскільки він не тільки визначатиме розвиток галузі, а й розвиток економіки в цілому. Народний депутат під час свого виступу наголосила на тому, що «від того, яким чином буде розвиватися енергетика, залежатиме економічний розвиток держави: чи це буде індустріальний розвиток, чи це буде розвиток шляхом залучення інновацій інвестицій, сталого розвитку, який обирають наші західні партнери».

Вона також наголосила на тому, що енергетика відіграє важливу роль у ключових напрямках розвитку нашої країни. Зокрема, парламентар виділила соціальну складову та той факт, що енергетика забезпечує базовими потребами життєдіяльність населення.

Наталія Кацер-Бучковська відмітила також і екологічну складову енергетичної сфери та наголосила на взятих Україною зобов’язаннях в рамках Паризької угоди щодо зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 р.

Також народний депутат зазначила про важливість виконання взятих на себе зобов’язань в рамках євроінтеграційних прагнень країни, наприклад, - Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та Договір про заснування Енергетичного Співтовариства.

«Всі вищезгадані аспекти повинні бути в повній мірі враховані в основному, візійному документі держави – енергетичній стратегії. Наразі з часів  незалежності це вже п’ята спроба написати енергетичну стратегію, яка б нарешті стала дієвою та ефективною. Саме тому цього разу нам потрібно досягнути успіху шляхом акумулювання усіх наших зусиль для доопрацювання чинної редакції та отримання дійсно стратегічного документа», - зазначила депутат.

Наталія Кацер-Бучковська також наголосила на тому, що цей круглий стіл є лише першою спробою обговорення цього важливого документа в рамках парламенту.

«Я переконана, що парламентський майданчик має бути основним або одним з основних для проведення активної дискусії щодо стратегії для отримання такого варіанту документа, на основі якого буде базуватися уся політика держави в енергетичному секторі», - підкреслила представник фракції «Народний фронт».

Насамкінець Наталія Кацер-Бучковська наголосила на важливості енергетичної безпеки, яка є основою національної безпеки, і на тому, що їй повинна приділятися окрема увага.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua