Фірташ і Могилевич намагаються "осідлати" ринок військового зв’язку, - Тетяна Чорновол (відео)
четвер, 25 травня 2017, 15:27

Олігарх Дмитро Фірташ та відомий кримінальний авторитет, збройний барон Сєва Могилевич намагаються "осідлати" ринок військового зв’язку в Україні.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол на брифінгу в парламенті.

Вона повідомила, що наразі фаворитом у конкурсі на підписання великого контракту на постачання засобів зв’язку в Збройні Сили України є турецька компанія Aselsan, яка запропонувала хорошу якість та ціну на свою продукцію.

"Вона також запропонувала хороші пільгові умови, зокрема, 350 млн доларів кредиту та податкові канікули по сплаті цього кредиту. І, зрештою, її системи зв’язку є сумісними з уже поставленими в українську армію "Моторолами", що також є надзвичайно важливо", - додала вона.

Однак зараз, за словами Тетяни Чорновол, підписання контракту з Туреччиною блокується політиками на різних рівнях завдяки діям лобістів конкурента турецької компанії, ізраїльської Elbit Systems.

"Прізвище людини, яка зараз представляється агентом конкурента Aselsan, ізраїльської компанії Elbit Systems, та її біографія дає зрозуміти, що насправді відбувається. Постачання українській армії засобів зв’язку наразі відбувається через активну роботу в Україні агента цієї ізраїльської компанії Вадима Авербуха. У нього є й інше прізвище – Зіві Гордон. У публічному просторі він дуже давно відомий як офіційний адвокат кримінального авторитета міжнародного рівня, збройного барона Сєви Могилевича", - пояснила представник "Народного фронту".

Вона нагадала, що саме Могилевич мав вплив на світовому збройному ринку завдяки "даху" російського ФСБ та особистим зв’язкам із Путіним.

"Тобто зараз агентом з впровадження армійських засобів зв’язку в Україні є людина, яка мала безпосередній контакт з ФСБ – спецслужбою країни-агресора, з якою ми ведемо війну", - наголосила Тетяна Чорновол.

За її словами, Авербух був засновником "РосУкрЕнерго" - бенефіціаром офшорної компанії, яка свого часу заснувала "РосУкрЕнерго" Фірташа.

"Це все пояснює. Виявляється, після того, як у компанії Elbit Systems зрозуміли, що не можуть конкурувати з ціною турецького Aselsan, де Україну вважають стратегічним партнером, і тому надали найбільш пільгові умови контракту, з’явився пан Авербух, який сказав, що забезпечить підписання вигідного ізраїльській компанії контракту. Очевидно, після цього він був обраний в якості агента поважної ізраїльської фірми", - зазначила народний депутат.

"Але хочу повідомити ізраїльській державі, яку я дуже поважаю, що Україна змінилася, і що фірма Elbit Systems виграє контракт тільки якщо запропонує найвигідніші умови, а не буде робити ставку на таких сумнівних агентів у нашій країні, які послуговуються ресурсами ФСБ та Фірташа", - підсумувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua