Фірташ намагається втягнути Уряд у корупційну оборудку, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 11 квітня 2017, 15:39

Олігарх Дмитро Фірташ через підконтрольні йому підприємства з виробництва мінеральних добрив намагається втягнути Кабінет Міністрів у корупційну оборудку.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол на брифінгу у парламенті.

Вона повідомила, що зараз на розгляді Уряду знаходиться проект розпорядження «Про вжиття невідкладних заходів щодо відновлення виробництва мінеральних добрив в Україні», яке передбачає, зокрема, виділення відповідним підприємствам значних обсягів газу, що їм не належить.

Тетяна Чорновол пояснила, що в 2012-2013 рр. фірма «Укргазенерго», яка належить Фірташу та «Газпрому», створила в Україні величезну корупційну схему, в якій через суд легалізувала фейкові об’єми газу – майже 5 млрд кубометрів, які їй повинен був повернути «Нафтогаз України». «Це – об’єми, яких не існувало в природі, але суд присудив «Нафтогазу» виділити цей обсяг фірмі «Укргазенерго», - уточнила вона.

«Однак почався Майдан, Фірташ з «Газпромом» не встигли забрати цей газ у «Нафтогазу», але після Майдану вони вже через суди почали добиватися відповідних рішень. Тільки завдяки принциповій позиції влади найвища судова інстанція визнала, що «Укргазенерго» безпідставно намагалася витребувати цей газ від «Нафтогазу», - зазначила Тетяна Чорновол.

«Але буквально на днях стало відомо, що в Кабінеті Міністрів підготовлено проект розпорядження «Про вжиття невідкладних заходів щодо відновлення виробництва мінеральних добрив в Україні», яке передбачає зобов’язання Уряду повернути таким хімічним підприємствам, як сєвєродонецький «Азот» та концерн «Стірол» той самий фейковий газ Фірташа. Йдеться про 350 млн кубометрів, а це – більше двох мільярдів гривень», - додала представник «Народного фронту».

«Закликаю пана Гройсмана і членів Кабінету Міністрів розібратися в тому проекті, який зараз їм підсовують виробники мінеральних добрив, і не ставати членами злочинного угруповання, не вчиняти кримінальний злочин», - підсумувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua