Фракція БПП під час позачергового засідання Парламенту повинна озвучити пропозиції по Кабміну, - Павло Пинзеник
п’ятниця, 4 березня 2016, 15:25

У "Блоці Петра Порошенка" повинні офіційно озвучити свої пропозиції щодо переформатування коаліції і перезавантаження Кабміну або ж дати спокійно працювати чинному Уряду.

Так прокоментував народний депутат "Народного фронту" Павло Пинзеник заяву голови фракції БПП Юрія Луценка щодо можливості проведення позачергового засідання Верховної Ради 9 березня для створення нового уряду.

"Жодних проблем з проведенням позачергового засідання ВР нема. Законом про Регламент передбачена чітка процедура скликання позачергового засідання. Якщо Юрій Луценко хоче провести таке засідання, то всі можливості для цього в нього є. Інша річ, що ні політикум, ні суспільство так і не дізналися, з якими пропозиціями піде на це засідання фракція БПП", - зазначив Пинзеник.

"В мене є переконливе прохання до Юрія Луценка – досить продовжувати маніпулювати інформацією. І міжнародна спільнота, і МВФ довіряють чинному Уряду та виступають проти "розгойдування" ситуації. Міжнародний валютний фонд вустами свого офіційного представника Джеррі Райса прямо заявив, що до прояснення ситуації навколо Уряду України і стійкості парламентської коаліції займатися завершенням другого перегляду програми розширеного фінансування EFF вони не будуть", - наголосив представник "Народного фронту".

На думку Павла Пинзеника, Юрій Луценко, який настійливо висловлює бажання відправити Уряд у відставку, повинен запропонувати альтернативу, а не вигадувати, кому довіряє чи не довіряє міжнародна спільнота і МВФ. Бо гучні, але беззмістовні заяви здатні лише загальмувати процес надання кредитів Україні з боку МВФ, сказав він.

"Тому найбільша фракція Верховної Ради має перед тим, як скликати позачергове засідання Парламенту, офіційно озвучити свої пропозиції щодо переформатування коаліції і перезавантаження Кабміну. Або ж дати спокійно працювати чинному Кабміну Арсенія Яценюка", - додав Пинзеник.

"Що ж до суспільної думки, то вона, на жаль, формується, в тому числі, "завдячуючи" риториці деяких політиків-популістів. Як казав один літературний герой - "розруха в наших головах". Позиція "Народного фронту" - чітка і зрозуміла. Нинішній Уряд працює продуктивно і прозоро, і якби не палки в колеса з боку деяких коаліціантів та екс-коаліціантів, ефективність була б вищою", - резюмував представник "Народного фронту".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua