Фракції парламенту, які не голосують за законопроект про спецконфіскацію, працюють за принципом «чим гірше, тим краще», - Медуниця
четвер, 17 березня 2016, 13:15

Фракції парламенту, які не голосують за законопроект про спецконфіскацію №4057, очевидно, працюють за принципом «чим гірше, тим краще» і таким чином блокують будь-який позитив з боку Уряду.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань бюджету Олег Медуниця сьогодні у коментарях журналістам.

«Тут очевидно, що деякі фракції працюють за принципом «чим гірше для Уряду, тим краще для них». Тому вони і не голосують за законопроект №4057. Адже вони чітко розуміють: якщо 50 млрд гривень потраплять до Державного бюджету, то ці кошти стануть додатковим інструментом у його роботі», - заявив Медуниця.

Як відомо, арештовані кошти Януковича вже закладені у доходній частині Державного бюджету в якості джерела фінансування Збройних Сил України та соціального сектору.

Крім того, народний депутат зауважив, що оскільки більшість арештованих коштів, а саме $1,5 млрд, перебувають на рахунках в іноземній валюті, то після повернення їх до держбюджету України вони, скоріш за все, будуть продані на міжбанку для конвертації у гривню.

«У результаті цього покращиться платіжний баланс і це позитивно вплине на курс вітчизняної валюти, а це не вигідно тим політичним силам, які зараз виступають за розпуск парламенту», - наголосив Олег Медуниця.

При цьому він заперечив заяви окремих народних депутатів про те, що таким чином фракція "Народний фронт" нібито намагається відволікти увагу від теми Уряду.

«Ця тема присутня в нашій риториці вже давно, але її постійно ігнорують. Тому сьогодні для нас це вже принципове питання. Погоджувальна рада вирішила, що цьому законопроекту бути, а зараз депутати навіть не хочуть говорити про законопроект №4057 і не вносять його до порядку денного», - підкреслив парламентар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua