Французьких депутатів притягнуть до кримінальної відповідальності і мають позбавити мандатів за візити до Криму, - Георгій Логвинський
середа, 31 серпня 2016, 12:34

Депутати французького парламенту можуть втратити свої мандати за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

"До восьми років можливого позбавлення волі в українських в’язницях, і головне – цілком реальна втрата депутатського мандату у Франції – таку ціну, я сподіваюсь, заплатять французький депутат Тьєррі Маріані та його колеги за візит до Криму. За моєю заявою у прокуратуру АРК відкрито кримінальне провадження відповідно до ст. 332-1 за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію АРК", - зазначив Георгій Логвинський.

Він наголосив, що французькі парламентарії не приховують: мета їхніх візитів – легітимізація анексії та зняття санкцій з Росії.

"Більше того, Маріані на прес-конференції в Москві заявив, що Крим буде визнано російським, а санкції буде знято ще до кінця 2017 року", - додав представник "Народного фронту".

Логвинський нагадав, що французькі депутати вже порушували порядок в’їзду до тимчасово окупованого Криму. Їхні дії засудило міжнародне співтовариство та МЗС Франції. Георгій Логвинський зазначає, що він "особисто вручив їм підозру під час сесії ПАРЄ в Страсбурзі".

"Сподіваюся, що й надалі позиція прокуратури залишатиметься жорсткою і що разом із французькими правоохоронцями ми зможемо довести цю справу до кінця – засудити горе-депутатів за порушення територіальної цілісності України", - написав народний депутат.

Він наголосив, що, незважаючи на скептицизм щодо ймовірності видачі французьких депутатів Україні за наявності обвинувального вироку, головним є те, що внаслідок своїх дій депутати французького парламенту можуть втратити свої посади. 

"Думаю, це надовго позбавить їх нахабства порушувати міжнародне право, нехай навіть за великі путінські гроші. Особисто я зроблю для цього все можливе. Поки ми боремось за Крим, він залишається українським", - підсумував Георгій Логвинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua