«Фронт 14/19» – фільм про шість років боротьби за країну (відео)
четвер, 12 грудня 2019, 08:00

У грудні на телеканалах України вийшов фільм «Фронт 14/19». Фільм є звітом політичної партії «Народний фронт» за період 2014-2019 рр.

Як можна здогадатися з назви, стрічка – про лінію протистояння, про боротьбу, яка розпочалася шість років тому і триває донині.

Посеред традиційного на телебаченні новинного потоку, різноманітних ток-шоу, скандальних меседжів і сенсів, цінність котрих – лічені години, «Фронт 14/19» виглядає зарамковим форматом, адже охоплює широку панораму подій з 2014 року і до сьогоднішнього дня.

«Фотографія часу», яка буде актуальною і через десятиліття, – так можна охарактеризувати стрічку про найдраматичніший відрізок української історії, свідком і учасником якого є нинішнє покоління.

 У фільмі багато про війну. Вона стала болем і кривавою раною України, виявивши найкраще, що є в людях, – готовність присвятити себе своїй країні. 

Матеріал викладений у хронологічному порядку і сприймається на одному подиху. Перемога Майдану. Янукович тікає. «Зелені чоловічки» в Криму. Путін запалює війну на Донбасі. Турчинов – Верховний Головнокомандувач, Яценюк – Прем’єр-міністр. Порожній бюджет, знищена армія. Яценюк зустрічається з Обамою, виступає в ООН, формується міжнародна коаліція на підтримку України. Спецназ під командуванням Авакова звільняє Харків від проросійських бойовиків. 2015 – рік системних реформ. 2016 – перша зима без російського газу. 2017 – безвіз. 2018 – перемога над російським «Газпромом». 2019 – закон про українську мову, новітня зброя, вибори Президента й парламенту.

Ці події – серцебиття країни, яка долала важку хворобу і майже одужала, та мусить боротися далі. У цьому найбільша перевага стрічки – вона про кожного українця, який разом з усією державою опинився на краю безодні. Фільм про те, як вдалося уникнути повторення трагедії сторічної давнини, коли за дуже подібних умов нашу незалежність не вберегли.

Найцікавіше полягає у тому, що фільм є відеозвітом політичної партії «Народний фронт», переможця парламентських виборів 2014 року. «НФ» був основою коаліції у минулому парламенті і стояв на передовій ухвалення доленосних рішень. А «народнофронтівці» Яценюк, Турчинов, Аваков, Парубій взяли на себе відповідальність за Україну з перших днів війни. Кабмін Арсенія Яценюка і сам Прем’єр започаткували і великою мірою реалізували план модернізації країни.

Потрібно віддати належне авторам. Фільм зроблено з повагою до глядача, виключно інформативно, насичено фактами. Він здатен перевернути шаблони та уявлення про минулі події, про те, хто і які рішення приймав, хто і чому робив те, що мусив робити.

Цей фільм – про кожного з нас і для кожного з нас, хто переживав разом із Україною без перебільшення історичний період 14/19.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua