Гармонізація стандартів з ISO дозволить Україні експортувати деревообробну продукцію замість сировини, - Геннадій Кривошея (відео)
понеділок, 16 жовтня 2017, 11:06

Гармонізація стандартів з ISO дозволить Україні скоротити експорт деревинної сировини, натомість збільшити експорт продукції деревообробної промисловості.

Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт”, голова Міжнародного технічного комітету зі стандартизації лісоматеріалів ISO Геннадій Кривошея під час засідання комітету в Києві.

“До 2016 року Україна для всього світу була державою, яка експортувала деревинну сировину. Хотілося б, щоб Україна стала не експортером сировини, а виробником якісної продукції”, - наголосив народний депутат.

Він пояснив, що станом на сьогодні Україною гармонізовано лише 5 стандартів з ISO. “Це дуже мало, всього їх має бути близько 65-ти”, - зазначив Кривошея.

За словами депутата, чинна система ГОСТів передбачає 229 стандартів, їхню кількість треба зменшити та гармонізувати з нормами ISO.

“Цей шлях не буде коротким, він потребує 3-5 років роботи. Основним завданням комітету буде робота над новими стандартами ISO. Зараз Україна отримала можливість фактично диктувати стандарти в сфері лісоматеріалів та деревообробної промисловості, запроваджуючи на рівні ISO стандарти, виведені нашими науковцями”, - підсумував Геннадій Кривошея.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua