Газовий олігарх пропонував прибрати наметове містечко біля Кабміну, якщо від нього не вимагатимуть сплати податків
понеділок, 8 лютого 2016, 10:59

Газовий олігарх Олександр Онищенко пропонував "Народному фронту" за відмову від вимог сплатити податки його підприємствами прибрати наметове містечко Капліна біля Кабміну.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат Тетяна Чорновол.

"На минулому тижні Онищенко-Кадиров намагався, в своїй манері, домовитися з "Народним фронтом". Він вимагав "зупинити Чорновол", а за це пропонував прибрати наметове містечко Капліна біля Кабміну, яке, за його словами, він особисто фінансує", - наголосила Чорновол.

"Він просто не розуміє, що якщо ти багато чим пожертвував заради своєї країни, то не пробачиш її грабунок. Тому ніяких домовленостей бути не може. Єдина моя вимога до Онищенка, щоб він заплатив в держбюджет півтора мільярда", - сказала народний депутат.

Вона підкреслила, що Онищенко зізнався в тому, що спонсорує "Майдан простих людей проти тарифів Яценюка" на схилах перед Кабміном.

"Який цинізм! Адже саме ті півтора мільярда, які не заплатив Онищенко-Кадиров, мусять йти на субсидії населенню по сплаті на газ", - сказала Тетяна Чорновол.

"Тому, якщо це наметове містечко чесно за тарифи, чесно за простих людей, буде чесно на його плакатах написати - "Онищенко-Кадиров заплати ренту -1 500 000 000 грн!", - зазначила народний депутат.

Тетяна Чорновол також нагадала, що газодобувний бізнес нардепа Онищенка-Кадирова, який експлуатує державні свердловини, за 2015 рік не заплатив півтора мільярди податків в бюджет у вигляді ренти.

"Я виявила цей факт, коли його борг складав 500 млн. грн. З тих пір я тисну на ДФС, на антикорупційне бюро, на генпрокуратуру, щоб примусити Онищенка заплатити податки", - сказала вона.

Чорновол додала, що Онищенко-Кадиров "домовляється" з багатьма за рахунок тих коштів, що мусили бути заплачені в бюджет.

"Зокрема, в законопроекті Тимошенко "Про ренту" він проплатив норму про значне зниження ренти для своїх підприємств. Тому єдине, чим я можу похвалити в цій боротьбі, мої зусилля, як депутата, не пропали даремно - через законопроект Тимошенко Онищенку не вдалося легалізувати несплату податків. В тій редакції, за яку заплатив Онищенко, законопроект не пройшов", - резюмувала народний депутат.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua