Геннадій Кривошея: Чоловіки повинні мати оплачувану відпустку по догляду за новонародженою дитиною (відео)
середа, 20 березня 2019, 13:36

Верховній Раді пропонується законодавчо закріпити оплачувану відпустку для батьків-чоловіків у перші 10 днів після народження дитини в їхніх сім’ях.

Про це під час спілкування з журналістами у кулуарах парламенту заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Геннадій Кривошея.

"Ми пропонуємо внести зміни у закон про відпустки. Запропонована зміна полягає у наданні чоловікам-батькам новонароджених дітей додаткової оплачуваної відпустки на термін у 10 днів після народження дитини. До речі, я є співініціатором цього документа, і наша фракція його підтримує", - заявив парламентар.

Він зазначив, що фракція "Народний фронт" активно займається питаннями підтримки прав як жінок, так і чоловіків.

"Тому ми запропонували зміну до закону про оплачувану відпустку по догляду за дитиною для батьків-чоловіків. Це допоможе вирішити декілька проблем. Зокрема, це полегшить післяпологову адаптацію молодої мами. Батько буде набагато ближчим до родини у перші години та дні життя дитини. В перспективі це позитивно впливатиме на її розвиток", - зазначив Кривошея.

За словами парламентаря, чоловіки нестимуть більше відповідальності за збереження сім‘ї, оскільки вони позитивніше сприйматимуть народження, бо знаходитимуться ближче до породіллі та дитини.

"Ми виступаємо за те, щоб українська сім‘я була повноцінною, а чоловіки несли свою частину відповідальності за виховання новонароджених дітей", - резюмував Геннадій Кривошея.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua