Геннадій Кривошея: Кияни, в будинках яких досі немає опалення, повинні отримати знижку на оплату електроенергії
четвер, 2 листопада 2017, 16:22

Народний депутат фракції «Народний фронт» Геннадій Кривошея вимагає від київської влади, «Київенерго» та профільного міністерства розслідувати причини, через які сотні будинків у столиці досі не опалюються, а також компенсувати їх мешканцям витрати на опалювання помешкань за допомогою електроприладів.

Відповідні звернення депутат направив до київського міського голови, ПАТ «Київенерго» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Так, за словами Геннадія Кривошеї, після того, як він звернувся через соцмережі до киян з проханням повідомити, у кого відсутнє опалення, він за кілька годин отримав від людей «шквал повідомлень, в яких були зазначені цілі вулиці з відсутнім опаленням». Більше того, опалення немає навіть в окремих шкільних та дошкільних закладах, а за деякими адресами опалення є лише формально, бо фактично батареї ледь теплі. Він також додав, що у багатьох місцях сталися прориви тепломереж. І така ситуація ускладнюється тим, що багато тепломереж, фактично, не мають балансоутримувача.

На думку парламентаря, така невтішна ситуація склалася через те, що компанія «Київенерго» не була готова до опалювального сезону, в чому є вина як самої компанії, так і, власне, київської міської адміністрації.

Більше того Геннадій Кривошея вважає, що мешканці тих будинків, в яких досі немає опалення, повинні отримати знижку на оплату електроенергії за той період, поки вони не отримували послугу, тобто від початку опалювального сезону.

«Мають бути вжиті заходи з боку міської влади та постачальника тепла «Київенерго» з метою компенсації коштів або зменшення тарифу за електроенергію на цей період, оскільки люди користувалися електроенергією для обігріву власних помешкань за допомогою різних електроприладів. Тобто, нарахування за електроенергію в якості опалення має бути зовсім іншим, ніж коли ти просто користуєшся світлом. Треба переглянути тарифи і компенсувати людям витрати. А таких людей десятки тисяч», - пояснив свою ініціативу народний депутат.

Крім того, як наголосив Геннадій Кривошея, у зв’язку з ситуацією, що склалася, міська влада має провести моніторинг усіх тепломереж для виявлення проблем та їх своєчасного усунення.

«Я буду вимагати, щоб Кабмін не просто створив робочу групу, а провів розслідування цих фактів, виявив винних і притягнув їх до відповідальності або шляхом звільнення, або шляхом штрафування», - резюмував представник фракції «Народний фронт».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua