Геннадій Кривошея: Розпад коаліції і перевибори Ради призведуть до дестабілізації ситуації в країні (відео)
вівторок, 9 лютого 2016, 12:42

У випадку розпаду парламентської коаліції та призначення перевиборів до Верховної Ради ситуація в країні буде дестабілізована.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Геннадій Кривошея у понеділок в ефірі телеканалу "Еспресо.TV".

У той же час він наголосив, що на сьогоднішній день парламентська коаліція існує і працює, але "комусь дуже вигідно розхитувати ситуацію".

"Якщо розпадеться коаліція і президент розпустить парламент, от тоді 100% буде "вулиця" (масові вуличні протести. – Ред.). Тому що сьогодні ми бачимо з боку окремих, навіть не політичних сил, а громадських діячів різні провокативні дії, які розхитують не лише Уряд, але й все те, що ми намагаємося утримати і збудувати в країні", - сказав Кривошея.

При цьому він нагадав, що така дестабілізація може відбутися в умовах, коли на Сході України досі тривають бойові дії.

На думку Геннадія Кривошеї, для виходу з кризової ситуації усім членам коаліції та Уряду необхідно зібратися та поставити чіткі завдання в межах коаліційної угоди і, найголовніше, - терміни їх виконання.

"Я точно знаю, що для того, щоб досягти якогось результату, потрібно  поставити конкретне завдання. ВВП? ВВП! Тоді, будь ласка, шановний міністре, прийди і покажи, що ти будеш робити, які кроки?", - підкреслив він.

"Дитина народжується через дев’ять місяців з проходженням усіх етапів. А ми лише рік говоримо, що всі погані. Хтось входить в коаліцію, хтось виходить, хтось постійно цим шантажує. Один регіон закидає снігом, а голова облдержадміністрації знаходиться взагалі в іншому регіоні... Що ми робимо?", - наголосив Кривошея.

Разом з тим він зазначив, що на сьогодні народні депутати виконали третину завдань по деяких напрямках Коаліційної угоди, розрахованої на п’ять років роботи Верховної Ради.

"Коли я говорю з колегами, то бачу, що всі готові працювати в коаліції. Їм просто треба дати чітке розуміння того, що буде відбуватися. Якщо взяти по факту те, що вже було зроблено, то по деяких напрямках на 30% було виконане завдання, яке ставилося в Коаліційній угоді для Уряду на п’ять років роботи парламенту", - зазначив Геннадій Кривошея.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua