Генштаб не вжив потрібних заходів для протидії вибухам на військових складах, - Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 2 жовтня 2017, 13:24

Комітет з питань національної безпеки та оборони на засіданні у середу, 4 жовтня, проаналізує ситуацію зі зберіганням боєприпасів на військових складах та вибухи, які вже стали регулярними.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський у своєму виступі на Погоджувальній раді.

Він зауважив, що після вибухів на складах у Балаклії, комітет "збирався у закритому режимі в кабінеті Начальника Генерального штабу ЗС України, де протягом двох годин була повністю розібрана ситуація, виявлено больові точки і прийняті конкретні рішення як зробити так, аби така трагедія як у Балаклії більше не повторилася".

"Пройшло півроку і вибух складу в Калинівці, на жаль, показав, що нічого із запланованого не було зроблено. Не були навіть освоєні кошти, які ми додатково виділили в сумі 200 мільйонів гривень. Не було зроблено нічого з тих управлінських рішень, які лежали на поверхні", - повідомив голова Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Саме тому, за його словами, першим питанням на засіданні комітету буде обговорюватися ситуація зі зберіганням боєприпасів і аналіз того, чому за два роки в Україні відбулися чотири підриви складів.

"Ще раз хочу підтвердити, що загальна сума збитків від вибухів цих складів склала більше мільярда доларів", - додав народний депутат "Народного фронту".

Сергій Пашинський зазначив, що оцінку ситуації має дати і Генеральна прокуратура України.

Крім того, він повідомив, що народних депутатів не допустили для інспекції одного зі складів.

"Я у встановленому порядку домовився і написав відповідні листи про інспекцію діючих військових складів народними депутатами, членами нашого комітету, їх не допустили для інспекції одного зі складів", - сказав голова Комітету з нацбезпеки.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua