Георгій Логвинський: Необхідно розібратися, хто пустив кримських чиновників до Шенгену
середа, 2 березня 2016, 16:57

Компетентні органи мають розібратися, яким чином проросійські представники окупаційної влади Криму потрапили до Шенгенської зони для зустрічі з мером Ніцци.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

"Необхідно розібратися, яким саме був склад цієї делегації, яким чином вона отримала дозвіл на в’їзд до Шенгенської зони, коли фактично згідно законодавства України та санкцій Європи їхні паспорти не визнаються і, відповідно, дозволу на в’їзд вони отримати не могли", - наголосив Логвинський.

Він зазначив, що останнім часом з боку окремих французьких діячів все частіше лунають заяви, які йдуть врозріз з позицією України і ЄС щодо санкцій проти Росії та сприяють окупаційній владі Криму.

"Це насторожує. Ми повинні жорстко реагувати – так само жорстко, як ми реагували на візит до Криму їхніх депутатів, які незаконно в’їжджали на територію півострова і зустрічались із представниками окупантів", - наголосив Георгій Логвинський.

За його словами, також має бути проведена відповідна робота по дипломатичній лінії.

"Має бути проведено ґрунтовну роботу з боку МЗС, Адміністрації президента, щоб у Франції не зраджували ідеологію Європейського Союзу, нашу країну, наших громадян, які сьогодні беззбройним шляхом борються за незалежність України, перебуваючи в заручниках у окупантів на території власної країни", - сказав народний депутат.

"Тому реакція має бути миттєвою. Зі свого боку я вже направив звернення до МЗС України та прокуратури Криму з вимогою встановити, чи носять дії представників окупаційної влади Ялти ознаки кримінального злочину згідно з Кримінальним кодексом України", - резюмував Георгій Логвинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua