Георгій Логвинський: Необхідно створити суд присяжних для розслідування міжнародних злочинів Росії на Донбасі і в Криму
четвер, 15 жовтня 2015, 16:33

В Україні необхідно створити на базі національного суду так званий суд присяжних із залученням іноземних суддів для розслідування міжнародних злочинів Росії, зокрема, правопорушень проти громадян на тимчасово окупованих територіях України – на Донбасі і в Криму.

Про це заявив член фракції «Народний фронт», Голова підкомітету з міжнародно-правових питань та внутрішньо переміщених осіб Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський під час круглого столу на тему: «Моделі співпраці національних і міжнародних органів щодо розслідування міжнародних злочинів, а також їх судового розгляду».

Він зазначив, що такий підхід, по-перше, надасть можливість швидко розглянути міжнародні злочини, по-друге, створить довіру до такого судового процесу, а по-третє, рішення цього суду присяжних буде обов’язковим до виконання як в Росії, так і в інших країнах.

«В цьому випадку мова йде навіть не про притягнення до відповідальності конкретних осіб, а про відшкодування збитків. На сьогодні внаслідок агресії Російської Федерації в Україні з’явилося понад 1,5 мільйони переміщених осіб, а з кримінально-правової позиції - це особи, які є постраждалими. Тобто, вони понесли збитки, які мають бути компенсовані», - наголосив народний депутат.

На його думку, збитки мають бути компенсовані за рахунок майна агресора.

За словами Логвинського, вартість російського майна в Україні складає не менш ніж $4 мільярди.

Член фракції «Народний фронт» звернувся до учасників круглого столу з пропозицією створити робочу групу для розробки змін до українського законодавства з метою якнайшвидше створити такий суд присяжних та поновити порушені права українських громадян.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua