Георгій Логвинський: Переатестація суддів має відбуватися за прикладом нової поліції
вівторок, 2 лютого 2016, 15:19

Без рішучих кроків з реформування судової системи Україна втрачає інвестиційну привабливість через відсутність гарантій права власності і розуміння судової практики.

Про це в коментарі журналістам заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

"Проголосовані сьогодні зміни до Конституції в частині правосуддя надають президенту ширші повноваження впливати на суддів з одного боку, з іншого - передбачена переатестація усіх діючих суддів", - сказав він.

"Прем'єр-міністр України, лідер нашої партії Арсеній Яценюк, пропонував, щоб спочатку все-таки був набір нових суддів, але в даному випадку буде переатестація лише існуючих. Тому наша думка полягає в тому, аби внести відповідні зміни до законодавства про судоустрій, де буде чітко прописано, що таке переатестація і як вона проводитиметься", - наголосив Логвинський.

"Тобто, ми хочемо зосередитися на прописуванні деталей. Якщо буде відмінено рішення, то на яких підставах, чи має суддя право на суддівську помилку, чи має суддя на зміну судової практики тощо", - сказав представник "Народного фронту".

За словами Георгія Логвинського, необхідно встановити чіткі норми, як проводитиметься тестування, як людина приймається на посаду. За приклад має бути взята реформа нової поліції.

"Ми уже розробили спільну групу з депутатами "Народного фронту", будемо працювати над відповідними законами і подавати їх найближчим часом", - сказав Логвинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua