Георгій Логвинський про трагедію Бабиного Яру: Ми зобов’язані зробити все, щоб ніколи не повторювалися такі жахливі речі (відео)
вівторок, 27 вересня 2016, 19:08

Завдання нинішнього покоління – пам’ятати про людей, які були розстріляні фашистами у Бабиному Яру, та зробити все можливе, щоб ця жахлива трагедія в історії людства більше ніколи не повторилася. 

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», заступник голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль Георгій Логвинський під час парламентських слухань, присвячених 75-м роковинам трагедії Бабиного Яру. 

Логвинський зауважив, що ця трагедія зачепила безпосередньо і його родину - його родичі поховані у Бабиному Яру. Георгій Логвинський зазначив, що у той день ніхто не міг повірити, що така трагедія можлива, тому люди залишилися у Києві, а не втекли.

«Чому так сталося? Ніхто не міг уявити, що того дня у світі щось змінилося. Це був перший акт геноциду, коли людей знищили тільки тому, що вони належать до якоїсь нації, тільки тому, що вони мають можливість зранку піти до синагоги або навіть не ходили до синагоги, але відчували, що вони євреї. Як могла піднятися рука катів, які вбивали? Важко зрозуміти це зараз», - наголосив Логвинський.

У той же час він додав, що завдання нинішнього покоління «знайти, чому це сталося, і розповісти своїм дітям, що це біль його матері, батька, бабусі, дідуся».

«Я впевнений, що цей біль неможливо передати, а можна тільки пояснити. Я впевнений, що поки ми пам’ятаємо цих людей, поки ми вивчаємо історію, поки вивчаємо традиції, поки ми вшановуємо пам'ять людей, які загинули, - до того часу ми можемо залишатися людьми», - сказав народний депутат.

Георгій Логвинський нагадав про страшні події того трагічного дня 75 років тому, коли євреї Києва йшли до Бабиного Яру на розстріл.

«Я колись прочитав в одній книжці, що йшла маленька дитина, їй було 5 років. Вона запитала у матері: «Я зранку добре їв. Я ж з’їв всю кашу. Мамо, ти ж мені обіцяла, що нас не вб’ють». Це важко пояснити, але це життя, це наша історія. Ми зобов’язані зробити все, щоб в цій історії ніколи не повторювалися такі жахливі речі», - резюмував представник фракції «Народний фронт».

 

Як відомо, у Бабиному Яру, що  знаходиться у Києві, відбувалися масові розстріли, переважно євреїв, у 1941-1943 роках, здійснені німецьким окупаційним командуванням під час Другої світової війни. Точна кількість людей, знищених фашистами у Бабиному Яру, невідома до цього часу, але більшість дослідників називають цифру приблизно 100-150 тисяч.

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua