Георгій Логвинський: Рада має спростити життя 1,5 млн осіб, які постраждали від російської агресії (відео)
вівторок, 3 листопада 2015, 15:20

Верховна Рада має полегшити життя громадян, які постраждали через окупацію та агресію Російської Федерації, спростивши порядок отримання довідок для тимчасово переміщених осіб та їх використання.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський, коментуючи відповідний законопроект №2166.

"Цей законопроект розроблений спільно з Харківською правозахисною групою, з іншими правозахисниками. Він має підкреслити, що парламент зараз підтримує ту велику кількість людей, а саме 1,5 мільйони, які зазнали шкоди від російської агресії", - сказав Логвинський.

"Законопроект №2166 надає можливість отримували довідки тимчасово переміщених осіб безстроково і навіть ними не користуватися, оскільки буде електронний реєстр, який знімає проблему використання цих довідок", - пояснив народний депутат.

Георгій Логвинський підкреслив, що згідно пропонованих змін громадяни можуть звернутися до великої кількості установ щодо зміни такої інформації.

"Закон №2166 відповідає нормам міжнародного права і вимогам Ради Європи та інших міжнародних організацій. Ми дуже сподіваємося, що парламент підтримає цей законопроект, аби громадяни не мали жодних перешкод", - підкреслив представник "Народного фронту".

Георгій Логвинський також зазначив, що кошти, отримані від продажу майна агресора, варто, в першу чергу, повертати саме особам, які відчули на собі всі жахіття війни та окупації.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua