Георгій Логвинський: Рада зробила важливі кроки для спрощення життя громадян, які потерпають від окупації (відео)
четвер, 5 листопада 2015, 13:28

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроекти про надання притулку особам, які просять його в Україні, та спрощення процедури оформлення свідоцтв про народження і смерть громадян, що проживають на тимчасово окупованих Росією територіях.

Про це на брифінгу повідомив народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

"Ми підтримали ці законопроекти у першому читанні, і сподіваємося, що найближчим часом зможемо їх розглянути у другому читанні. Це дуже важливо, це крок на шляху до європейських цінностей та розбудови нашої держави", - заявив він.

"Друге питання, яке ми підтримали - це оформлення свідоцтв народження/смерті
на тимчасово окупованій території України. Ці законопроекти були вимогою від правозахисних спільнот, від тих людей, які на даний час захищають нашу державу в Криму, на тимчасово окупованій території в Україні. Ми протягнули їм руку допомоги і сказали, що ми не визнаємо жодного паспорта, жодного документа, окрім українського. Для нас наші громадяни лишаються громадянами України", - наголосив народний депутат.

Згідно пропонованих змін, громадяни можуть звернутися до материкової частини України і за 24 години за рішенням суду підтвердити факт народження або смерті своїх родичів.

"Цей порядок передбачає поновлення прав наших громадян. Ми й надалі будемо боротися і захищати наших людей", - підкреслив Георгій Логвинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua