Георгій Логвинський: Російська влада виділила $50 млн на програму з легалізації анексії Криму (відео)
четвер, 29 жовтня 2015, 18:03

Після звернення представника фракції «Народний фронт» Георгія Логвинського Служба безпеки України порушила кримінальну справу через незаконний перетин кордону тимчасово окупованої території проти колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, який кілька місяців тому незаконно відвідав АР Крим на запрошення президента Росії Володимира Путіна.

Про це Георгій Логвинський повідомив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН. 

Він зазначив, що за скоєння цього злочину Берлусконі загрожує до восьми років позбавлення волі, а у разі доведення фактів порушення ним ст. 109-110 КК України (сепаратизм) – до 15 років в’язниці.

Крім того, проти Сільвіо Берлусконі було порушено кримінальну справу за незаконне заволодіння майном, після того, як він під час візиту до Криму розпив разом з Путіним пляшку колекційного 240-річного хересу, вартістю від $100 до $150 тис.

«Ці дії були вчинені лише з однією метою – підірвати авторитет нашої держави, зрізати усі кордони. Ми чітко заявляємо, що незалежно від статусу та становища ми будемо притягати кожного до відповідальності, і пан Берлусконі не є винятком. Ми сподіваємося, що політики, депутати з різних країн все ж таки усвідомлять, що порушувати Кримінальний кодекс України є неприпустимим», - наголосив Георгій Логвинський.

Більше того, за словами народного депутата, італійський політик відвідав Крим в рамках так званої програми «з легалізації анексії Криму», на яку влада Російської Федерації виділила близько $50 млн.

Логвинський розповів, що з метою виконання цієї програми окремі депутати російської Держдуми постійно проводять переговори з депутатами, міністрами та політиками з європейських країн, а потім проводять «екскурсійні поїздки» на нашу територію.

Зокрема, за такою схемою цього року Крим незаконно відвідала група французьких депутатів, проти яких Генпрокуратура так само вже порушила кримінальні справи.

Народний депутат зауважив, що дії української сторони вже принесли свої результати, оскільки після того, як французькі депутати-порушники отримали повідомлення про підозри, інша делегація з 30 депутатів Європарламенту з об’єднання «На підтримку Російської Федерації», яка мала намір теж незаконно відвідати Крим, відмінила свою поїздку.

«Це викликало дуже негативну реакцію з боку російських депутатів. Але політичний туризм до Криму був призупинений», - підкреслив він.

За словами Георгія Логвинського, сьогодні в Криму діє ціла група українських спеціалістів, в тому числі правозахисників та адвокатів, які слідкують за дотриманням там прав людини, а також фіксують усі правопорушення.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua