Георгій Логвинський: Єдиний шлях повернути вкрадене Януковичем – закон про спецконфіскацію
середа, 16 березня 2016, 15:19

Заступник голови Постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ, член фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський заявляє, що не бачить юридичних перспектив повернути кошти Януковича українському народу жодним іншим чином, окрім як завдяки ухваленню законопроекту щодо спецконфіскації №4057.

Про це він заявив у коментарях журналістам.

"Я не бачу перспектив повернути кошти Януковича до бюджету в інший спосіб, наприклад, за допомогою процедур заочного судочинства. Повірте, як правило, ТОП-корупціонерів захищають дуже гарні і досвідчені адвокати, які ще недавно могли працювати в одному кабінеті зі слідчими, які ведуть цю справу, тобто вони дуже добре знають систему. В результаті адвокати мають можливості досить спокійно і на юридичних підставах повернути арештовані кошти особі, яка можливо скоїла корупційне правопорушення", - пояснив парламентар.

Разом з тим Георгій Логвинський навів в якості прикладу досвід Франції щодо поводження з коштами корупціонерів.

"В європейській практиці, наприклад, у Франції, відразу після арешту майна корупціонерів його продають і повертають кошти до Державного бюджету. А вже потім людина може довести у суді  свою невинуватість, і у такому разі їй повернуть ці кошти", - наголосив Логвинський.

Коментуючи заяви колег по парламенту про те, чому кошти Януковича протягом року не були конфісковані згідно із законом про заочне судочинство, Георгій Логвинський зауважив, що більшість з тих, хто заявляє подібне, навряд стикався у реальності зі заочними кримінальними провадженнями.

При цьому Логвинський додав, що йому особисто досить часто доводиться стикатися із цією темою, наприклад, у процесах щодо порушень прав людини у Криму. І він як адвокат бачить тут велику кількість проблем і юридичних нюансів. До прикладу, у подібних провадженнях можуть вимагати оглянути місце злочину у Криму, що наразі є неможливим і це створює перепони для судового провадження.

"Давайте будемо реалістами. Ні для кого в країні і в парламенті не є секретом, що ці $2 млрд коштів Януковича були вкрадені в українського народу. Але правоохоронна система України не може, а скоріше не хоче, повертати ці кошти українським платникам податків. І для цього знаходиться мільйон юридичних застережень, проблем, ситуацій тощо. Тому завдання Верховної Ради - попри все повернути ці кошти народу", - заявив він.

"Небажання окремих фракцій та депутатів включатися у цей процес, відмова голосувати, на жаль, говорять про те, що їх особисті інтереси можуть бути вищі за інтереси народу", - підкреслив Логвинський.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua