Геращенко: Бюджет не лобіює інтереси олігархів та виводить зарплати з тіні (відео)
субота, 26 грудня 2015, 15:42

Бюджет на 2016 рік є прогресивним, вперше не лобіює інтереси олігархів та знижує єдиний соціальний внесок для підприємців.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко в ефірі "Еспресо ТВ" 25 грудня.

"Я не знайшов у бюджеті жодного речення на підтримку олігархів. Там немає завуальованої підтримки Ахметова, Коломойського чи будь-кого з олігархів. Це дуже важливо ", - сказав Геращенко.

"У цьому бюджеті запропоновано революційне зниження єдиного соціального внеску. Це платежі, які змушували багатьох підприємців тримати зарплату в "чорному тілі" і платити її в конверті. В цьому році єдиний соціальний внесок становив 41%, в цьому бюджеті пропоновано 22%", - повідомив депутат.

Таким чином, за словами Геращенка, якщо офіційна зарплата становить 5000 грн, раніше підприємець мав сплачувати 2500 грн до соціального фонду. Сьогодні така сума становите 1250 грн, відповідно залишок працедавець може направити на інвестиції чи спрямувати на підвищення реальної зарплати.

"Це революція, такого ніколи не було. Тому треба говорити не лише про погане, а й про хороше в цьому бюджеті", - зауважив Антон Геращенко.

"В цілому ми ухвалили збалансований бюджет, який відповідає вимогам наших міжнародних партнерів і МВФ. Це прогресивний документ, в якому представлено достатньо коштів для розвитку нашої армії і реформування правоохоронних структур", - резюмував він.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua