Глава Уряду доручив створити робочу групу щодо реформування структури ОДА (відео)
середа, 12 серпня 2015, 13:43

У вересні Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк внесе на розгляд Уряду пропозицію щодо реформування структур обласних державних адміністрацій. Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 12 серпня.

Він нагадав, що у вересні внесе на розгляд коаліції питання реформування складу й структури Кабінету Міністрів: «У вересні на розгляд Уряду я внесу пропозицію про реформування структур обласних державних адміністрацій. Буде реформування Кабінету Міністрів України, і структура ОДА повинна відповідати структурі Уряду».

«Нинішня структура ОДА – це копія обкому партії України зразка 25-літньої давності – лише табличка змінилася. Нам зараз треба повністю по-новому сформувати структуру обласних державних адміністрацій», - підкреслив він.

«На 50% скоротити чисельність чиновників, при цьому на 50% підвищити ефективність. Фонд оплати праці ми залишаємо той, який був. Вони таким чином розділять ці гроші і зроблять можливість залучити більш кваліфікованих фахівців до роботи в державній службі», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду звернувся до Міністра Кабінету Міністрів України Ганни Онищенко, Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка разом із Міністерством фінансів, цільовими міністерствами та керівниками ОДА  створити робочу групу щодо реформування структури обласних державних адміністрацій.

Глава Уряду дав робочій групі два тижні на підготовку пропозицій щодо типової структури ОДА. 

«Я проведу відповідні консультації з членами Кабінету Міністрів, парламентською коаліцією і Президентом України з приводу того, яку ми бачимо нову якісну структуру Кабінету Міністрів - як по якості, так і по чисельності», - наголосив лідер «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua